Προβλήματα στον ανεφοδιασμό νησιών και τη διακίνηση προϊόντων

Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 12:22

Μεγάλα προβλήματα στον ανεφοδιασμό των νησιών, αλλά και στη διακίνηση αγροτικών κυρίως προϊόντων, έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) (παρατάθηκε μέχρι την Τετάρτη).

Ήδη σε ορισμένα νησιά έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται οι πρώτες ελλείψεις σε προϊόντα διατροφής και φάρμακα, ενώ άλλα παραμένουν αποκλεισμένα σχεδόν μία εβδομάδα. «Αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό των νησιών μας αφού δεν υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι παρά μόνο για λίγες ημέρες που διαρκούν τα απαγορευτικά», δήλωσε ο Έπαρχος Ικαρίας Γ. Κρητικός.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Κρήτη μεταξύ παραγωγών και ναυτεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς δεκάδες νταλίκες με ευπαθή προϊόντα έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, με τον κίνδυνο καταστροφής των προϊόντων να είναι πλέον υπαρκτός. Πιθανή είναι η δρομολόγηση αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι των Χανίων για να μεταφέρουν κάποια από τα φορτηγά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο λιμάνι της Πάτρας όπου έχουν αποκλειστεί εκατοντάδες φορτηγά με προορισμό την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ, η γενική γραμματέας του Κόμματος θα μεταβεί το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα έχει συνάντηση με τους εργαζομένους. Η κ.Παπαρήγα θα κάνει δηλώσεις έξω από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον απόπλου του οποίου επιχείρησαν να αποτρέψουν απεργοί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα