Οι δεσμεύσεις της ΕΚΤ φέρνουν κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 13:59
UPD:14:02
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Παρά τα «τύμπανα» του εμπορικού πολέμου και τις σκιές πάνω από την παγκόσμια οικονομία, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, βρίσκοντας στήριγμα στις δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών για υποστηρικτική νομισματική πολιτική.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως τα μέσα του 2020. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε κέρηδ 0,8%. Θετικά πρόσημα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,77%. Άνοδος και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κέρδη σχεδόν 1% για τον FTSE MΙΒ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών ξεχώρισε ο CAC 40 του Παρισιού, με 1,5% άνοδο.

Το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν δημιουργία 180.000 θέσεων εργασίας τον Μάιο. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα