Προειδοποίηση Google: Ο αποκλεισμός Huawei κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 12:58
UPD:13:03
REUTERS/Aly Song

Προειδοποίηση προς την αμερικανική κυβέρνηση ότι εάν προχωρήσει με τον αποκλεισμό της Huawei Technologies συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια απηύθυνε η Google, όπως μεταδίδουν οι «FT» σε δημοσίευμά τους.

Η κίνηση του κολοσσού υπηρεσιών αναζήτησης στο Διαδίκτυο έρχεται την ώρα που ΗΠΑ και Κίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν πόλεμο δασμών, με την αμερικανική πλευρά να κατηγορεί το Πεκίνο για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Παρόλο που οι κυρώσεις αναμένεται να βλάψουν βραχυπρόθεσμα τη Huawei, ειδικοί του κλάδου αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία - και άλλες κινεζικές επιχειρήσεις- να ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους, αναπτύσσοντας εναλλακτικές τεχνολογίες και πλήττοντας μακροπρόθεσμα την κυριαρχία αμερικανικών επιχειρήσεων όπως η Google.

Eιδικότερα, η Google ανησυχεί ότι δεν θα της επιτραπεί η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Android στα smartphones της Huawei, μια εξέλιξη που -όπως υποστηρίζει- θα αναγκάσει την κινεζική εταιρεία να αναπτύξει τη δική της εκδοχή λογισμικού, ανέφεραν οι «FT», επικαλούμενοι εμπιστευτικές πηγές. Σύμφωνα με την Google, μια τροποποιημένη εκδοχή Android από τη Huawei θα μπορούσε να είναι ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ.

Η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε τον Μάιο τη Huawei σε «μαύρη λίστα», επιβάλλοντας περιορισμούς στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακών δικτύων στις δραστηριότητές του με αμερικανικές επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα