E.ON: 29,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Endesa

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006 10:36

ΠΟΣΟΝ 29,1 δισ. ευρώ (34,6 δισ. δολ.) προσέφερε η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας, E.ON AG, για την εξαγορά της ισπανικής Endesa SA, υπερβαίνοντας την προσφορά της Gas Natural SDG SA.

H E.ON θα προσφέρει 27,5 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας που εδρεύει στη Μαδρίτη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Χθες, οι μετοχές έκλεισαν στα 25,48 ευρώ η μία στη Μαδρίτη. Η Gas Natural, με έδρα τη Βαρκελώνη, προσέφερε 22,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ε.ON, Wulf Bernotat, 57 ετών, προσθέτει άλλα 7 δισ. ευρώ στις δαπάνες της εταιρείας για εξαγορές σε περίπου δύο χρόνια, καθώς η αγορά ηλεκτρικής ενεργείας της Ευρώπης, ύψους 60 δισ. δολ., θα ελέγχεται από μικρότερο αριθμό μεγάλων εταιρειών. Η Gas Natural θέλει να δημιουργήσει έναν ισπανικό γίγαντα, ικανό να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες του κλάδου.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Endesa ανεστάλη σήμερα μετά την ανακοίνωση της προσφοράς εξαγοράς στο Χρηματιστήριο της Ισπανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα