Singapore Air: Απερρίφθη το αίτημα πτήσεων από Αυστραλία σε ΗΠΑ

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006 10:56

ΑΠΕΡΡΙΨΕ η Αυστραλία, το αίτημα της Singapore Airlines Ltd. να πραγματοποιήσει πτήσεις στις ΗΠΑ, προστατεύοντας έτσι την Qantas Airways Ltd. από τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό σε αυτό το δρομολόγιο. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να σκεφθούν μια συγχώνευση, είπε ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Warren Truss

«Οι συγχωνεύσεις μεταξύ μεγάλων παικτών της διεθνούς αεροπορικής αγοράς, είναι αναπόφευκτες», είπε ο Truss, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα, συμπληρώνοντας: «Η

Qantas και η Singapore Airlines θα πρέπει να σκεφτούν το στρατηγικό πλεονέκτημα από μια τέτοια συμμαχία στην περιφέρειά μας».

Η απόφαση αποτελεί μια νίκη για τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Qantas, Geoff Dixon, ο οποίος πίεσε κατά της έγκρισης της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, Singapore Airlines, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, να κάνει δρομολόγια από την Αυστραλία στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Qantas, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αυστραλίας, παρέμειναν αμετάβλητες στα 4,04 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:15 μ.μ. κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου το Σύδνεϋ. Η απόφαση, ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μετοχές της Singapore Airlines παρέμειναν επίσης αμετάβλητες στα 14,00 δολ. Σιγκαπούρης η μία, στις 4:34 μ.μ. στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα