Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 14:29
UPD:14:31
REUTERS/STAFF

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά την αναδίπλωση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και τις διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφεύγοντας τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολούθησαν την ανοδική τάση των futures στη Wall Street, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος παρά τις αρχικές απώλειες με «βαρίδι» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Την ίδια στιγμή, οι προσδοκίες για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρούν το ανοδικό momentum.

H αγορά του Μιλάνου ξεχώρισε σε επιδόσεις, με άνοδο πάνω από 1% για τον FTSE MIB και ράλι των ιταλικών τραπεζών. Κέρδη κατέγραφαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX σημείωνε άνοδο 0,81%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ήταν ενισχυμένος 0,17%, όπως και ο CAC 40 του Παρισιού. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ανέκαμπτε από τα χαμηλά τριών μηνών, με άνοδο 0,28%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα