Ψωμιάδης: Λίαν απαράδεκτο υποθαλάσσια αρτηρία με διόδια

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006 18:05

Θετικές χαρακτήρισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τις εξελίξεις στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, μετά και τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά. Ωστόσο, τόνισε ότι το Μετρό δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, γι' αυτό και υπογράμμισε την ανάγκη, μέχρι να λειτουργήσει, να κατασκευαστούν και άλλα έργα.

Ειδικότερα, είπε ότι θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει η κατασκευή υπόγειων διαβάσεων στη Νέα Εγνατία, η κατασκευή μίας ακόμη λωρίδας κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό, η διαπλάτυνση του κάθετου άξονα από Ρετζίκι προς την περιφερειακή οδό και οι δρόμοι προς τη Μηχανιώνα και το Πανόραμα.

Ο νομάρχης εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το θέμα της υποθαλάσσιας αρτηρίας λέγοντας: «Υποθαλάσσια αρτηρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με διόδια είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη». Αντιπρότεινε να μπαζωθεί για πενήντα μέτρα η περιοχή δίπλα στην Λεωφόρο Νίκης, ώστε να δημιουργηθούν δύο χιλιάδες θέσεις πάρκινγκ και χώροι αθλοπαιδιών και αναψυκτηρίων, παράλληλα με το δρόμο που θα γίνει και θα απορροφήσει μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα