Infineon: Εξαγορά της Cypress έναντι 9 δισ. ευρώ

Θα καταστεί κορυφαίος προμηθευτής επεξεργαστών της αγοράς αυτοκινήτου
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 12:01
UPD:12:04
REUTERS/Andreas Gebert

Σε μία μεγάλη εξαγορά προχωράει η γερμανική Infineon, με στόχο να αναδειχθεί όπως επισημαίνει στον κορυφαίο προμηθευτή επεξεργαστών για την αγορά αυτοκινήτου. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Cyrpess Semiconductor έναντι 9 δισ. ευρώ. Η Cypress ειδικεύεται σε μικροεπεξεργαστές για αυτοκίνητα, όπως και λογισμικό και εξαρτήματα συνδεσιμότητας. 

Η Infineon θα καταβάλλει 23,85 δολάρια για κάθε μετοχή της Cyrpess, με το αντίτιμο να είναι 46% υψηλότερο από το μέσο όρο της μετοχικής τιμής της αμερικανικής εταιρείας από τις 15 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου. Από την συμφωνία αναμένει συνέργιες ύψους 180 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2022 και περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια έσοδα μακροπρόθεσμα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ράινχαρντ Πλος, περιέγραψε τη συμφωνία ως «ορόσημο στην στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας», που θα ενισχύσει και θα επιταχύνει τη δυναμική της. 

Οι επενδυτές δεν έχουν προς το παρόν πειστεί. Στον απόηχο της ανακοίνωσης του deal η μετοχή της Infineon βρέθηκε να υποχωρεί περισσότερο από 5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα