Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve των ΗΠΑ, κατέδειξαν, ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δεν θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την πτώση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,2%, φθάνοντας στις 123,71 μονάδες, στις 12:55 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης του κλάδου των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των μετοχών των εταιρειών με chip, από τη Citigroup Investment Research στη Ν. Υόρκη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,8%, φθάνοντας στις 15.762,54 μονάδες, ενώ ο Topix υποχωρούσε 0,2%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ θα περιορίσουν τις δαπάνες των καταναλωτών στη μεγαλύτερη αγορά των ασιατικών προϊόντων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,2%. Οι μετοχές της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωσή της ότι η αύξηση των κερδών το τετράμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου ήαν ευρέως εντός του στόχου της.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Ν. Ζηλανδία και την Μαλαισία.

Χθες στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor's 500 έκλεισε με απώλειες 0,3%, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, τα οποία ανέφεραν ότι ο πληθωρισμός είναι «ελαφρά υψηλότερος» από τα επιθυμητά επίπεδα μετά τις τελευταίες αυξήσεις των επιτοκίων. Η Fed έχει αυξήσει κατά ένα τέταρτο της μονάδας τα επιτόκια για 14 συνεχείς φορές από τον Ιούνιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα