Λυγίζει ο κινεζικός «δράκος» - Σε ύφεση η μεταποίηση

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 12:41
UPD:12:46
REUTERS/SHENG LI

Βαθαίνει η ύφεση στο μεταποιητικό τομέα της Κίνας, με τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Μάιο να είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου, σε μια εξέλιξη που εντείνει τις πιέσεις προς τις αρχές του Πεκίνου να λάβουν πρόσθετα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, που «λυγίζει» υπό το βάρος του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης ΡΜΙ για το μεταποιητικό τομέα της Κίνας υποχώρησε στο 49,4 τον Μάιο από 50,1 του Απριλίου, υποχωρώντας κάτω από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν οριακή υποχώρηση του ΡΜΙ μόλις στο 49,9. Η επιβράδυνση της ζήτησης οδήγησε σε υποχώρηση του επιμέρους δείκτη παραγγελιών, για 12ο διαδοχικό μήνα, στο 46,5 από 49,2.

Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα έρχονται να προστεθούν στα εξίσου αρνητικά στοιχεία για εξαγωγές και πωλήσεις λιανικής που δόθηκαν προσφάτως στη δημοσιότητα, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης, στρέφοντας ορισμένες κεντρικές τράπεζες προς στην υιοθέτηση υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής.


    



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα