Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Παραφωνία» το Μιλάνο

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 19:09
UPD:19:12
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος του εδάφους που είχαν χάσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις, οδεύοντας όμως προς τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες του 2019, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων, της αβεβαιότητας του Brexit αλλά και της νέας κόντρας μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και οι απειλές Σαλβίνι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση έριξαν το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να κλείνει με πτώση 0,26%, κόντρα στο ανοδικό ρεύμα.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,6%, με τις μετοχές του κλάδου των media να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η μετοχή της γερμανικής Axel Springer έκανε ράλι 22%. αφότου αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων(private equity) ΚΚR, συζητώντας στρατηγική επένδυση. 

Με εξαίρεση το Μιλάνο, τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με θετικά πρόσημα. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ανέκαμψε 0,54%, αν και σε μηνιαία βάση ο Μάιος ήταν μήνας απωλειών. Κέρδη 0,46% για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις βρετανικές μετοχές να ευνοούνται από τη διολίσθηση της στερλίνας, που κινείται σε χαμηλά τεσσάρων μηνών. Άνοδος μισής ποσοστιαίας μονάδας και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • SXXP



Σχολιασμένα