Χ. Αλμούνια: Οι ελληνικές αρχές έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 17:12

Ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος της Ε.Ε., Χοακίν Αλμούνια, αναγνώρισε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι οι ελληνικές αρχές έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής το 2005. Παράλληλα ο κ. Αλμούνια εκτίμησε ότι προς το παρόν κρίνονται ικανοποιητικές οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού το 2006.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφορικά με την αξιολόγηση των προγραμμάτων σταθερότητας έξι κρατών-μελών και των προγραμμάτων σύγκλισης πέντε κρατών-μελών, ο κ. Αλμούνια, αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα και αναμένεται να αποσαφηνιστούν -το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο- μέσα από την αξιολόγηση της Eurostat, κάποια ζητήματα στατιστικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι αφενός μεν δεν έχουν ακόμη κλείσει κάποιες στατιστικές εκκρεμότητες παρελθόντων ετών (όπως το ύψος των δαπανών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας και την τοπική αυτοδιοίκηση ), αφετέρου δε πως αναμένεται η απόφαση της Εurostat για το κατά πόσο κάποια μέτρα προσωρινού χαρακτήρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2006, είναι συμβατά προς του κοινοτικούς κανόνες.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα