Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 17:49

Με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη συναντήθηκε σήμερα ο Κινέζος υφυπουργός Εμπορίου κ. Gao Hucheng, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και συνεχάρη τον συνομιλητή του για την επιτυχία αυτή. Αναφερόμενος στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι αναπόφευκτο η απελευθέρωση του εμπορίου και το άνοιγμα των αγορών να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα και προσέθεσε ότι η χώρα μας επιδιώκει την εξομάλυνση των όποιων διαφορών, ώστε να επιτευχθεί μία αρμονική εμπορική σχέση με την Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθούν οι τρόποι προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω ο όγκος των συναλλαγών και να μειωθεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με την Κίνα, το οποίο είναι πολύ υψηλό. Ακόμη, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Κινέζο Υφυπουργό ότι η χώρα μας συνεργάζεται με τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των εμπορικών σχέσεων της ΕΕ με την Κίνα, με τρόπο ώστε η πρόοδος που θα επιτευχθεί να μην είναι σε βάρος της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τέλος, επισήμανε στον κ. Gao Hucheng το ελληνικό ενδιαφέρον να γίνει η χώρα αποδέκτης κινεζικών επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος Υφυπουργός συνεχάρη τη χώρα μας για την βελτίωση των οικονομικών της δεικτών. Και επισήμανε ότι η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει περιλαμβάνει στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να διερευνήσουν τρόπους διεύρυνσης των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων. Ο κ. Gao Hucheng μετέφερε στον Έλληνα Υπουργό πρόσκληση του Υπουργού Εμπορίου της Κίνας κ. Βo Xilai να επισκεφθεί την Κίνα, την οποία ο Υπουργός απεδέχθη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα