ΒΦΛ: Οι εργαζόμενοι στην Καβάλα στο πλευρό της διοίκησης

Βάλλουν κατά των υπαλλήλων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 18:14
UPD:18:15

«Το 2000 η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) (Ν. Καρβάλης) για τεχνοκρατικούς λόγους, απορρόφησε δια συγχωνεύσεως τις Χ.Β.Β.Ε. (Θεσσαλονίκης). Ετσι η δυναμικότητα παραγωγής της ενοποιημένης πλέον εταιρείας Β.Φ.Λ. με τα δύο της εργοστάσια ανήρχετο σε 1.300.000 τόνους όπου πλέον εκινείτο σε μία εγχώρια αγορά κατανάλωσης 1.500.000 τόνων.

Από το 2000 όμως και εντεύθεν τα προβλήματα στην αγροτική οικονομία οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα την ακόμη μικρότερη κατανάλωση λιπασμάτων στη χώρα μας ήτοι περί τους 950.000 χιλ. τόνους με πορεία συνεχώς φθίνουσα.

Η Β.Φ.Λ. πήρε την απόφαση να σταματήσει την υπερπαραγωγή λιπασμάτων τα οποία έμεναν αδιάθετα με συνέπεια να παρουσιάζει αρνητικούς ισολογισμούς τα τελευταία χρόνια.

Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας Εμπορική - Εθνική - Alpha Bank εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εργοστασίου της Καβάλας (ιδιοπαραγώμενη φθηνή Αμμωνία, ιδιόκτητο λιμάνι υποδοχής μεγάλων καραβιών, εργοστάσιο εγκατεστημένο σε έκταση 2.500 στρ. με δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων δραστηριοτήτων, ένταξη του Νομού Καβάλας στη Δ' ζώνη αναπτυξιακών κινήτρων των επιχειρήσεων κ.λ.π.) αποφάσισαν να επικεντρώσουν τη παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Καβάλας του οποίου η δυνατότητα παραγωγής είναι 800.000 τόνοι.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους μας στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσουν την απασχόληση τους στην Καβάλα.

Κατανοούμε ότι είναι δύσκολη η μετεγκατάστασή τους σε άλλη πόλη αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εχθρική συμπεριφορά τους, έναντι κατά πρώτον όλων των θεσμικών εκπροσώπων της Καβάλας και κατά δεύτερον κατά της εταιρείας η οποία κρατάει θέσεις κενές στο εργοστάσιο της στην Καβάλα για να τους απορροφήσει.

Με την τακτική που ακολουθούν, πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρείας με συνέπεια να παρατείνεται ακόμη περισσότερο η αβεβαιότητα, να οξύνονται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα και να υπάρχει έτσι κίνδυνος να χαθούν και θέσεις εργασίας από το εργοστάσιο της Καβάλας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανικών Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα