Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 07:01
UPD:08:10

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, η οποία κατέδειξε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού θα περιορίσει τη ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν τα κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 125,14 μονάδες, στις 12:30 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης του κλάδου των εταιρειών ενεργείας, όπως της Woodside Petroleum Ltd. ήταν ο μόνος που σημείωνε απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 15.937,49 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδιζε 1,3%. Οι μετοχές των τραπεζών όπως της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., κινήθηκαν ανοδικά μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο ανέφερε ότι οι τράπεζες ενδέχεται να αυξήσουν τα μερίσματα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις άλλες αγορές της περιφέρειας, εκτός από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, την Ταϊβάν και τη Ν. Ζηλανδία.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,8%, φθάνοντας στα 61,01 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, μετά τις εικασίες ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκληθεί με τις εξαγωγές της Νιγηρίας. Το πετρέλαιο προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 60,68 δολ. το βαρέλι, κατά τις συναλλαγές, μετά τη συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα