RWE: Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 09:00

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ, απ' ό,τι αναμενόταν, κέρδη, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG, καθώς αυτά επηρεάστηκαν από δαπάνη ύψους 759 εκατ. ευρώ (904 εκατ. δολ.), που σχετίζεται με το σκέλος ύδρευσης στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 1,5%, φθάνοντας στα 534 εκατ. ευρώ ή 95 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο έως και τον Δεκέμβριο από 526 εκατ. ευρώ ή 94 σετνς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς τους δημοσιογράφους, πριν από τη σημερινή ετήσια συνέντευξη Τύπου.

Ο δείκτης των τιμών ηλεκτρικής ενεργείας στη Γερμανία, υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια και άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ στα τέλη του 2005, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενεργείας στο Leipzig της Γερμανίας. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της RWE, Harry Roels, αύξησε πέρυσι τις τιμές του ηλεκτρικού κατά περίπου 4% στα 8 εκατ. νοικοκυριά. Η εταιρεία είπε ότι είχε μείωση από το σκέλος της American Water Co. στις ΗΠΑ, το οποίο ο Roels σχεδιάζει να πουλήσει.

Η RWE περιμένει ότι τα καθαρά της κέρδη θα αυξηθούν έως και 20% και τα λειτουργικά της κέρδη κατά 10% φέτος, με τα έσοδα να σημειώνουν ελαφρά διαφοροποίηση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 61% μέσα σε ένα έτος. Της E.On AG, της μεγαλύτερης γερμανικής ανταγωνίστριάς της, κέρδισαν 40%, ενώ ο δείκτης των 19 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Electric Index σημείωσε άνοδο 32%. Η RWE έχει χρηματιστηριακή αξία 42 δισ. ευρώ, καθιστώντας την, την όγδοη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα