GM: Χαμηλότερες οι πωλήσεις του venture στην Κίνα

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 10:02

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ θα είναι φέτος οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο General Motors Corp. στο venture της στην Σαγκάη, καθώς η αγορά αυτοκινήτων στην Κίνα ηρεμεί και ο ανταγωνισμός αυξάνεται.

Οι πωλήσεις της Shanghai General Motors Co., θα αυξηθούν περίπου 20% φέτος, λιγότερο από την αύξηση του 29% που σημείωσαν το 2005, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Shanghai GM, Ghris Gubbev, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες. Η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα ενδέχεται να αναπτυχθεί κατά 16% φέτος, μετά την ανάπτυξή της κατά 23% πέρυσι, είπε ο ίδιος.

Η GM είχε ζημία 8,6 δισ. δολ. πέρυσι, καθώς η Toyota Motor Corp., η Nissan Motor Co. και η Honda Motor Co., απέσπασαν μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ. Στην Ασία, τα πήγε καλύτερα. Η εταιρεία, κέρδισε 524 εκατ. δολ. στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, την πιο κερδοφόρα της αγορά, καθώς απέκτησε περισσότερους Κινέζους αγοραστές έναντι της Volkswagen AG. Η εταιρεία, εκτιμά ότι η ανάπτυξη της αγοράς θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Στην Κίνα, η οποία αποτελεί το 63% των πωλήσεων της GM στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε στο 11,2% πέρυσι, από 9,4%.

Η Shanghai GM το μεγαλύτερο venture της GM στην Κίνα, αποτελεί περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της εταιρείας στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις της General Motors στην Κίνα, αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι, βοηθώντας την εταιρεία να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στη χώρα.

Στους 1.000 οδηγούς, μόνο οι 20 κατέχουν δικό τους αυτοκίνητο στην Κίνα, έναντι 700 στη Βόρειο Αμερική και 500 στην Ευρώπη, ανέφερε ο Gubbey, συμπληρώνοντας: «Η δυνητική ανάπτυξη της αγοράς είναι ιδιαίτερα μεγάλη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα