Cap Gemini: Επιστροφή στην κερδοφορία το β' εξάμηνο

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 10:23

ΚΕΡΔΗ εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, από ζημίες το προηγούμενο έτος, εμφάνισε η Cap Gemini SA, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ευρώπης, καθώς δεν εμφάνισε το κόστος από τη μείωση των θέσεων εργασίας. Η εταιρεία πρότεινε την καταβολή μερίσματος για πρώτη φορά από το 2002.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 83 εκατ. ευρώ (99 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 377 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Cap Gemini είπε ότι περιμένει φέτος σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της.

Η εταιρεία, μείωσε περίπου 2.800 θέσεις εργασίας πέρυσι, καθώς αγωνίζεται να αυξήσει τα κέρδη της στις ΗΠΑ και να ενσωματώσει τις δραστηριότητες των συμβούλων που απέκτησε με την εξαγορά της Ernst & Young το 2000. Η International Business Machines Corp. (ΙΒΜ), η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ στον κόσμο, ανακοίνωσε πέρυσι 13.000 απολύσεις, με στόχο την αύξηση των κερδών.

Η Cap Gemini εμφάνισε τα πρώτα ετήσια κέρδη της, μετά από ζημίες τριών ετών, καθώς ευνοήθηκε από την αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών για κομπιούτερ και μείωσε το κόστος της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα 50 σεντς ανά μετοχή, το πρώτο, από το μέρισμα των 60 σεντς που είχε διανείμει το 2002 για το 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα