Ομόλογα: Boυτιά στις αποδόσεις των χωρών του Νότου

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 13:27
UPD:13:28
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων 10ετους διάρκειας. Οι δύο χώρες της Ιβηρικής απολαμβάνουν πια εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού, αφού ακόμη και πέρυσι, όταν είχαν ενταθεί οι ιταλικές ανησυχίες, θέτοντας υπό πίεση ιταλικά, αλλά και ελληνικά ομόλογα, οι τίτλοι των δύο χωρών συνέχιζαν το ράλι τους. 

Με τις τιμές στα ύψη, η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς υποχώρησε σήμερα έως και το 0,736%, ενώ του αντίστοιχου πορτογαλικού στο 0,879%. 

Οι επενδυτές εξακολουθούν να τρέχουν στην αγκαλιά των γερμανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους Bund στο -0,17%. Πτώση πέντε μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 3,14% καταγράφει και η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς, ενώ από το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί διεθνώς για το κρατικό χρέος  επωφελούνται και τα ιταλικά ομόλογα. 

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν δει τις αποδόσεις τους να ανεβαίνουν, σήμερα η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί στο 2,62%, μειωμένη κατά 6 μονάδες βάσης ή 2% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Τη στροφή στα ομόλογα εντείνουν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι προσδοκίες για τον μακροπρόθεσμο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα