Χιλή: 26% υψηλότερη η παραγωγή χαλκού έως το 2012

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 13:09

ΑΥΞΗΣΗ 26% μέχρι το 2012 θα σημειώσει η παραγωγή χαλκού της μεγαλύτερης χώρας παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, Χιλής, καθώς η Codelco και η BHP Billiton ανοίγουν νέα ορυχεία και βελτιώνουν τα ήδη υπάρχοντα, σύμφωνα με την κρατική Στατιστική Υπηρεσία, Cochilco.

Η παραγωγή θα αυξηθεί στα 6,72 εκατ. μετρικούς τόνους το 2012, από 5,31 εκατ. τόνους, που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της Cochilco. Φέτος η παραγωγή θα αυξηθεί στα 5,55 εκατ. τόνους. Η περυσινή μείωση 1,9% της παραγωγής χαλκού της Χιλής, βοήθησε τις τιμές του μετάλλου να αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ. Οι τιμές του χαλκού έχουν σημειώσει άνοδο 52% το τελευταίο δωδεκάμηνο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME).

H BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο με έδρα τη Μελβούρνη, θα αρχίσει τη λειτουργία ορυχείου της στα βόρεια της Χιλής τον επόμενο μήνα και θα επεκτείνει το Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο του κόσμου. Η κρατική Codelco, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο, σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία του ορυχείου της Gaby στα βόρεια της Χιλής το 2007.

Η Codelco σχεδιάζει να δαπανήσει 11,5 δισ. δολ. στα υπάρχοντα ορυχεία της μέχρι το 2012, σύμφωνα με την Cochilco. Οι επενδύσεις από άλλες εταιρείες, θα ανέλθουν συνολικά σε 4,7 δισ. δολ., μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Anglo American Plc, με έδρα το Λονδίνο, η Antofagasta Plc και η Aur Resources Inc. με έδρα το Τορόντο, καθώς και η Placer Dome Inc. με έδρα το Βανκούβερ, επίσης σχεδιάζουν να επεκτείνουν τα ορυχεία τους, σύμφωνα με την Cochilco.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα