Toll Brothers: 49% υψηλότερα κέρδη μετά τη μείωση των πωλήσεων

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 13:59

ΑΥΞΗΣΗ 49% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κατοικιών πολυτελείας των ΗΠΑ, Toll Brothers Inc., τη χαμηλότερη σε επτά τρίμηνα, καθώς η αγορά κατοικιών συρρικνώθηκε από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε αναρριχηθεί το 2005.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, αυξήθηκαν στα 163,9 εκατ. δολ. ή 98 σεντς ανά μετοχή από 110,2 εκατ. δολ. ή 66 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα της Toll, της οποίας οι κατοικίες κοστίζουν τρεις φορές πάνω από τον μέσον όρο των κατοικιών στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας στο 1,34 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης Standard & Poor's Supercomposite Homebuilders, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε έξι εβδομάδες, χθες, μετά την ανακοίνωση της Hovnanian Enterprises Inc., ότι το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις και οι παραγγελίες της αυξήθηκαν περισσότερο απ΄ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές. Ωστόσο, ο δείκτης των 16 μετοχών των εταιρειών είναι 17% χαμηλότερα από την άνοδο που είχε σημειώσει στις 20 Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού θα θέσουν τέλος στην έκρηξη της αγοράς του real estate.

H Toll ανακοίνωσε ότι το 2006 προβλέπει ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν από 4,77 δολ. έως 5,27 δολ. ανά μετοχή.

Τα κέρδη της ήταν τα χαμηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης του 2004. Εκείνο το τρίμηνο είχαν σημειώσει αύξηση 37%, με αύξηση 35% των πωλήσεων.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Οι μετοχές της Toll, της έκτης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωσαν άνοδο 1,72 δολ., φθάνοντας στα 32,49 δολ. χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Από τις 20 Ιουλίου και τα επίπεδα ρεκόρ των 58,25 δολ. η μία, έχουν υποχωρήσει 44%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα