Τη λήξη της απεργίας από τις 6 μ.μ. αποφάσισε η ΠΝΟ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 14:48
UPD:15:58

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να αναστείλουν την απεργιακή τους κινητοποίηση που διαρκούσε από το πρωΐ της 16ης Φεβρουαρίου και έληγε αύριο τα ξημερώματα.

Μετά την αναστολή της απεργίας των Ελλήνων ναυτικών όλα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που παρέμεναν ακινητοποιημένα στο πειραϊκό λιμάνι αλλά και της Πάτρας θα λύσουν τους «κάβους» τους σήμερα στις 18.00.

Μετά την αναστολή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ενδέχεται να ζητήσει από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που εχει επιβληθει στους ναυτικούς για ακτοπλοϊκά πλοία τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου.Από την Ακτή Ξαβέρη το πρωί απέπλευσαν 7 επιβατηγά-οχηματαγωγά με νταλίκες και επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ από χθες το βράδυ κατέπλευσαν πάντα στις θέσεις όπου το καλοκαίρι αποπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, 11 πλοία.

Τα πλοία που απέπλευσαν μεταφέροντας 497 επιβάτες, 586 φορτηγά, 99 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και 25 μοτό είναι τα "Πρέβελης", για το Ρέθυμνο, "Φαιστός" για Ηράκλειο, "Λισσός" για Χανιά, "Εξ. Σαντορίνη" για Σύρο, Μύκονο, Σάμο, "Μυτιλήνη" για Χίο, Λέσβο, "Blue Star Ι" για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω, Ρόδο και τέλος το πλοίο "Κρήτη Ι" για το Ηράκλειο. Από χθες μέχρι σήμερα διακινήθηκαν επίσης με 11 επιβατηγά-οχηματαγωγά που απέπλευσαν από τα νησιά προς τον Πειραιά, 1902 επιβάτες, 707 φορτηγά, 329 ΙΧ αυτοκίνητα και 41 μοτοσικλέτες.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρωμένους απεργούς ναυτικούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα