Frigoglass: Πώληση της συμμετοχής στη VPI

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 16:48

Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην VPI A.E. . Ειδικότερα, η Frigoglass πώλησε προς την εταιρεία Selenis Hellas A.E. τις 421.260 μετοχές της που αντιστοιχούν στο 51% του μετοχικού κεφαλαίου της VPI.

Το τίμημα για την πώληση των μετοχών συμφωνήθηκε στο ποσό των 15.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 12.000.000 ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα, ενώ η καταβολή του υπόλοιπου ποσού των 3.000.000 ευρώ συναρτάται με τη διατήρηση των πωλήσεων της V.P.I. A.E. στα σημερινά επίπεδα και θα γίνει σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2009.

Η πώληση των μετοχών της V.P.I. A.E. εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου FRIGOGLASS να επικεντρωθεί στον κλάδο της ψύξης που είναι το κύριο αντικείμενο της δραστηριότητάς του ("core business").

Η Selenis Hellas A.E. είναι θυγατρική εταιρεία της πορτογαλικής εταιρείας Selenis S.G.P.S., S.A., η οποία είναι από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους παραγωγούς ρητίνης Pet και μέλος του Ομίλου Imatosgil Investimentos, S.G.P.S., S.A.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα