Ε.Ε.: «Βέτο» στην Deutsche Telekom για την εξαγορά της Tele.ring

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 11:03

ΤΗΝ απαγόρευση της εξαγοράς της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Αυστρίας, από την Deutsche Telekom AG, αντί του ποσού του 1,3 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολ.) ενδέχεται να εμποδίσουν οι αρμόδιες αρχές της Ε.Ε., καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η εξαγορά θα οδηγήσει στην αύξηση των λογαριασμών τηλεφωνικών των συνδιαλέξεων.

Η T-Mobile Austria GmbH, σκέλος της Deutsche Telekom και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Αυστρία, σχεδιάζει να αγοράσει την Tele.ring Telekom Service GmbH από την Alltel Corp. Η εξαγορά θα δώσει στον συγχωνευμένο όμιλο και την Mobilkom Austria AG, την πρώτη διαχειρίστρια της χώρας, που ελέγχει το 80% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Η εξαγορά της Tele.ring από την Deutsche Telekom, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, θα είναι η μεγαλύτερη στο εξωτερικό, μετά την εξαγορά αντί του ποσού των 35 δισ. δολ. της VoiceStream Wireless Corp., γνωστής σήμερα ως T-Mobile USA, το 2001. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Kai-Uwe Ricke, 44 ετών, αυξάνει τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, μετά την αποτυχία να ισορροπήσει τη μείωση των πωλήσεων σταθερής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

«Πήραμε το έγγραφο με τις αντιρρήσεις της Ε.Ε. και το μελετάμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της T-Mobile International AG, Philipp Schindera, μέσω της οποίας η Deutsche Telekom έχει στην κυριότητά της την T-Mobile Austria, είπε χθες από του τηλεφώνου στη Βόνη: «Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι ότι η εμπορική συναλλαγή θα επιτεθχεί».

Η Tele.ring χρεώνει χαμηλότερες τιμές από τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, διπλασιάζοντας το μερίδιο αγοράς της στο 12,9% μεταξύ 2002 και 2005, σύμφωνα με το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου.

Η Mobilkom, η T-Mobile και η ONE GmbH, η τρίτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, έχασαν μερίδιο αγοράς αυτήν τη χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα