Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 11:08
UPD:11:09

Praxis Securities: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφού ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών».

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Δεν βλέπουμε λόγo για αναστροφή της τάσης σε αυτό το στάδιο, ωστόσο, κάποια μεταβλητότητα δεν θα πρέπει να αποκλείεται οδηγώντας την αγορά σε φάση συσσώρευσης».

Fortius Finance: «Η ενδοσυνεδριακή απορρόφηση των ρευστοποιήσεων και η διατήρηση της ζήτησης για δεικτοβαρείς μετοχές, παρά την υποχώρηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας, συντηρεί το θετικό κλίμα που επικρατεί στο ΧΑ στην τρέχουσα φάση, αν και η επιφυλακτικότητα διατηρείται στις τάξεις του επενδυτικού κοινού, λόγω της απουσίας διόρθωσης.

»Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Τιτάν, Cosmote, Μυτιληναίου, Αλουμινίου της Ελλάδας και Μέτκα, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον χθες μετά τη λήξη της συνεδρίασης, χωρίς να εμπεριέχουν ουσιαστικές θετικές εκπλήξεις, πλην της Μυτιληναίος (σημαντικά καλύτερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις) και του Αλουμινίου της Ελλάδας (καλύτερα από τα αναμενόμενα).

»Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με περισσότερο πιθανό το θετικό πρόσημο στη λήξη της συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στην πορεία των μετοχών του ΟΤΕ, Εθνικής Τράπεζας και Αγροτικής Τράπεζας (αποτελέσματα στις 27 και 28/02, διάθεση ποσοστού της Αγροτικής μέσω placement πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα) και στην πορεία των μετοχών που ήδη ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους (σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματα η Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών μετά τη λήξη της συνεδρίασης)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα