National Grid: Συζητήσεις για την εξαγορά της KeySpan

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 11:38

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της KeySpan Corp. βρίσκεται η National Grid Plc, η διαχειρίστρια σταθμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενεργείας της Βρετανίας, καθώς ο ρυθμός των εξαγορών στον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξάνεται.

Μία εξαγορά της εταιρείας πώλησης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι 7,16 δισ. δολ. θα είναι σε μετρητά, ανακοίνωσε σήμερα η National Grid. Η εμπορική συναλλαγή θα επιτρέψει στην εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο, να προσθέσει 2,66 καταναλωτές φυσικού αερίου στις δραστηριότητές της στα βορειο-ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι διευθυντές της National Grid επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια δυνητική εμπορική συναλλαγή με την KeySpan, αλλά τονίζουν ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της National Grid.

Οι συγχωνεύσεις των εταιρειών κοινής ωφελείας αυξάνονται, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να αυξήσουν τα κέρδη τους με την επέκταση σε διάφορες υπηρεσίες ή τη γεωγραφική κάλυψη. Στις 21 Φεβρουαρίου η γερμανική E.ON AG, έκανε προσφορά για την εξαγορά της ισπανικής Endesa SA ύψους 29,1 δισ. ευρώ (34,6 δισ. δολ.), υπερβαίνοντας κάθε άλλη προσφορά. Την περασμένη εβδομάδα η National Grid συμφώνησε να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας κοινής ωφελείας των ΗΠΑ, Southern Union Co. αντί του ποσού των 498 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Wall Street Journal», η National Grid έκανε προσφορά περίπου 7,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της εταιρείας με έδρα το Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Η National Grid θα καταβάλει 42 δολ. για κάθε μία μετοχή της KeySpan, της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής φυσικού αερίου στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι μετοχές της KeySpan έκλεισαν χθες στα 41,09 δολ. η μία.

Οι μετοχές της National Grid σημείωσαν άνοδο 14,5 πένες, ποσσοτό 2,4%, φθάνοντας στις 612 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 609,5 πένες η μία στις 9:16 π.μ. στο Λονδίνο. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα