Από την 1η Μαρτίου οι αυξήσεις στα κόμιστρα

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 11:45
UPD:11:46

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, από την 1η Μαρτίου 2006 καθορίζεται το νέο τιμολόγιο κομίστρου για τους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας (ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΑΜΕΛ) ως εξής:

Α. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΤΡΟΛΕΪ

Η τιμή του απλού εισιτηρίου των λεωφορείων (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) καθορίζεται σε € 0,50 και του αντίστοιχου μειωμένου σε € 0,25.

Η τιμή του απλού εισιτηρίου των λεωφορείων EXPRESS που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο καθορίζεται σε € 3,20 και του αντίστοιχου μειωμένου σε € 1,60.

Γραμμή 1 ΗΣΑΠ και Γραμμές 2 και 3 ΜΕΤΡΟ

Η τιμή του απλού εισιτηρίου για διαδρομή σε μία ή δύο διαδοχικές ζώνες της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ καθορίζεται σε € 0,70 και του αντίστοιχου μειωμένου σε € 0,40.

Η τιμή του απλού εισιτηρίου για μετακίνηση σε τρεις ζώνες της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ καθορίζεται σε € 0,80 (το αντίστοιχο μειωμένο παραμένει στα € 0,40) με δικαίωμα μετεπιβίβασης στις γραμμές 2 ή 3 του ΜΕΤΡΟ.

Η τιμή του απλού εισιτηρίου για μετακίνηση στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ καθορίζεται σε € 0,80 (το αντίστοιχο μειωμένο παραμένει στα € 0,40) με δικαίωμα μετεπιβίβασης στη γραμμή 1 των ΗΣΑΠ.

Σημειώνεται ότι τα εισιτήρια που επιτρέπουν τη μετεπιβίβαση μεταξύ των γραμμών ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ ισχύουν για 90 λεπτά από την πρώτη τους ακύρωση, για μετακίνηση στην ίδια κατεύθυνση και χωρίς απομάκρυνση από το σταθμό.

Οι τιμές των εισιτηρίων του Τραμ και του Προαστιακού παραμένουν οι ίδιες. Επίσης, ίδιες παραμένουν οι τιμές του ημερησίου, του εβδομαδιαίου και όλων των ενιαίων εισιτηρίων.

Β. ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) παραμένει στα € 17,50 και της αντίστοιχης μειωμένης στα € 8,80 και με την ίδια κάρτα ο κάτοχός της χρησιμοποιεί και το ΤΡΑΜ.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα - λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ, γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (στο τμήμα από το Στ. Λαρίσης μέχρι Δουκ. Πλακεντίας) - παραμένει στα € 38,00 και της αντίστοιχης μειωμένης στα € 19,00

Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) παραμένει στα € 175,00 και με την ίδια κάρτα ο κάτοχός της χρησιμοποιεί και το ΤΡΑΜ.

Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα -λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 ΗΣΑΠ, γραμμές 2 και 3 ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (στο τμήμα από το Στ. Λαρίσης μέχρι Δουκ. Πλακεντίας) - παραμένει στα € 380,00

Επίσης, από την 1η Μαρτίου 2006, καταργούνται:

Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ και γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ αξίας € 35,00 και η αντίστοιχη μειωμένη αξίας € 17,50

Η ετήσια κάρτα για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ και γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ αξίας € 350,00

Διευκρινίζεται ότι όσοι επιβάτες έχουν ήδη προμηθευτεί την ετήσια κάρτα των € 350,00 θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για τα συγκοινωνιακά μέσα για τα οποία ισχύει.

Επίσης, όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήρια με τις παλιές τιμές θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι και την 31η Μαΐου 2006.

Μετά την 31η Μαΐου τα παλαιά εισιτήρια θα θεωρούνται άκυρα, δεν θα ανταλλάσσονται με νέα και η τυχόν χρήση τους θα επισύρει τις προβλεπόμένες κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http:www.oasa.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα