Επίσκεψη ΣΕΒ σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 13:13

Νομούς της Βόρειας Ελλάδας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος και εκπρόσωποι της διοίκησης, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δεσμών με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ως πρώτο σταθμό, τη Δευτέρα, 20.2.2006, το νομό Καβάλας, όπου η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αγγελο Τσατσούλη και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας καθώς και με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αποστολή του ΣΕΒ μετέβη στη Δράμα, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Νομάρχη Δράμας κ. Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη και με επιχειρηματίες της περιοχής.

Το πρόγραμμα, την Τρίτη, 21.2.2006, συνεχίστηκε με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στα εργοστάσια των εταιριών Raycap και FHL Κυριακίδης και με συναντήσεις με τους Πρόεδρους τους κ. Κωνσταντίνο Αποστολίδη και Ηλία Κυριακίδη αντίστοιχα. Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Βασιλειάδη και μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας (Ε.Κ.Δ.). Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της κατάρτισης της νέας Εθνικής γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ). Επίσης, ο Πρόεδρος ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέπτυξε στα μέλη του Ε.Κ.Δ. τις προτάσεις του Συνδέσμου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, παρέχοντας διευκρινήσεις σχετικά με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του ΣΕΒ, ενώ αναζητήθηκαν και τρόποι προώθησης κοινών δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή.

Το πρόγραμμα την Τρίτη, 21.2.2006, συνεχίστηκε με μετάβαση στο νομό Σερρών, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλος, στη συνέχεια μίλησε σε ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο, με θέμα: «Η επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια. Δυνατότητες και Προοπτικές». Ακολούθησε ευρύς διάλογος με μέλη του Επιμελητηρίου, τοπικούς παράγοντες του Νομού, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.ά., ενώ η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε ο κ. Αθανάσιος Αραμπατζής, Εκδότης της εφημερίδας «Πανσερραική» & Μέλος του ΔΣ του «Δικτύου Τηλεόραση Σερρών», προς τιμήν της αντιπροσωπείας του ΣΕΒ με τοπικούς επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα στον Νομό Σερρών, συνεχίστηκε την Τετάρτη, 22.2.2006, με επισκέψεις στις επιχειρήσεις της περιοχής «Δρομέας» και «Fibran», όπου ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους προέδρους τους κ.κ.: Αναστασιάδη και Παπαπαναγιώτου και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εργαζόμενους, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών τους με τη Βόρεια Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα