ΔΕΗ: Επελέγη ο σύμβουλος για την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 14:00

Ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2006 ο διεθνής διαγωνισμός που διακήρυξε η ΔΕΗ με θέμα την πρόσληψη Αναδόχου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την ίδρυση θυγατρικού σχήματος Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας της Επιχείρησης.

Στο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος οκτώ (8) σχήματα αποτελούμενα από τους πλέον έγκυρους και εξειδικευμένους στο αντικείμενο Real Estate χρηματοπιστωτικούς, νομικούς και συμβουλευτικούς διεθνείς οίκους.

Μετά από την εξέταση των τεχνικοοικονομικών κριτηρίων επιλογής, όπως προβλεπόταν στη Διακήρυξη του Διαγωνισμού, επελέγη το σχήμα των εταιρειών ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΑΕΤΕ, CREDIT SUISSE FIRST BOSTON, EMPORIKI REAL ESTATE, EMPORIKI BANK, LAMBERT SMITH HAMPTON.

Έργο του Συμβούλου είναι να καταγράψει, να μελετήσει και να συνεκτιμήσει όλες τις νομικές, φορολογικές, λογιστικές, χρηματοοικονομικές, εκτιμητικές και άλλες παραμέτρους και προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία του θυγατρικού εταιρικού σχήματος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη μορφή δυο (2) εταιρειών (Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων) είτε με τη μορφή οποιουδήποτε άλλου σχήματος κριθεί προσφορότερο για την αξιοποίηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. Στη σχετική μελέτη και ανάλυση που θα εκπονήσει ο Σύμβουλος θα περιλαμβάνεται η αναλυτική καταγραφή και εκτίμηση, τόσο του αναμενόμενου οφέλους, όσο και του κόστους από την ίδρυση και λειτουργία του θυγατρικού σχήματος που θα προκύψει.

Το τίμημα της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσόν των 238.000 € και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εντός 180 ημερολογιακών ημερών.

Στόχος της ΔΕΗ Α.Ε. είναι η αξιοποίηση και η διαχείριση της Ακίνητης Περιουσίας της, σύμφωνα με δοκιμασμένα στην επιχειρηματική αγορά μοντέλα εκμετάλλευσης ακινήτων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ενεργός συμμετοχή των παγίων αυτών στοιχείων στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε., προς όφελος των εχόντων έννομο συμφέρον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα