Αυξημένες πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία διακρίνουν οι επενδυτικοί οίκοι

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 18:36
UPD:18:41
EPA/CLEMENS BILAN

Σκληρότερη στάση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit από τον «διάδοχο» της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, προβλέπει η Standard & Poor's, χωρίς να αποκλείει την απειλή ενός no deal ως «όπλου» στη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.  Αυξημένες πιθανότητες ενός «διαζυγίου» χωρίς συμφωνία διακρίνει και η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με την S&P, ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση στο ζήτημα του Brexit από ό,τι η Τερέζα Μέι και ίσως να επαναφέρει την προοπτική μιας «άτακτης», χωρίς συμφωνία εξόδου ως διαπραγματευτική τακτική. «Κατά την άποψή μας, ο διάδοχος της πρωθυπουργού Μέι πιθανότατα θα υιοθετήσει πιο σκληρή στάση στο Brexit και πιθανότατα θα επαναφέρει την προοπτική ενός no deal, αν και απομένει να διαπιστωθεί εάν θα κάνουν πράξη τις απειλές», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωση μετά τις εξαγγελίες της πρωθυπουργού Μέι για παραίτηση στις 7 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Goldman αύξησαν στο 15% από 10% τις πιθανότητες για ένα «διαζύγιο» χωρίς συμφωνία. Σύμφωνα με τον Άντριαν Πολ, οικονομολόγο της Goldman Sachs, μια επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit δεν φαίνεται πλέον εφικτή στο δεύτερο τρίμηνο. «Προβλέπουμε μια συντεταγμένη αποχώρηση από την Ε.Ε. στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, όμως η πεποίθησή μας είναι χαμηλή», σημειώνει ο κ. Πολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα