Συνάντηση Αλογοσκούφη με γ.γ. ΟΟΣΑ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 16:37

Με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Donald Johnston και τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές του Οργανισμού συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η συνάντηση έγινε εν όψει της Διυπουργικής Συνόδου του Οργανισμού στις 23-24 Μαΐου 2006, της οποίας την Προεδρία θα έχει η Ελλάδα.

Στη Διυπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ θα προεδρεύσει ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Στη συνάντηση αποφασίσθηκε ότι κεντρικό θέμα της Συνόδου θα είναι: «Προωθώντας την ευημερία: Μεταρρυθμίσεις, Ανάπτυξη, Απασχόληση». Ειδικότερα θέματα που θα εξετασθούν είναι οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές, η απελευθέρωση του εμπορίου και η αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών στην παγκόσμια οικονομία.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Πρέσβης κ. Αντώνης Κουράκης, η Διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ελένη Λουρή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού κ. Ευστάθιος Παΐζης – Παραδέλλης και η Οικονομική Σύμβουλος του Υπουργού κ. Ιουλία Αρμάγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα