Διεθνής σύσκεψη των ρυθμιστικών αρχών για τα 737 Max

Τραυματισμένη η αξιοπιστία της FAA
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:06
UPD:11:11
REUTERS/Lindsey Wasson

Oι εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών αρμόδιων για την ασφάλεια των πτήσεων από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν σήμερα ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για να εξετάσουν την πολύκροτη υπόθεση των 737 Max της Boeing. Στόχος είναι να συμφωνήσουν τους όρους και να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των αεροσκαφών στον αιθέρα. 

Μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες σε Αιθιοπία και Ινδονησία τα αεροσκάφη έχουν καθηλωθεί παγκοσμίως. Πρώτη έλαβε την απόφαση η Κίνα, ακολούθησαν οι Ευρωπαίοι και άλλες μεγάλες χώρες και τελικά οι ΗΠΑ. Η αξιοπιστία των συστημάτων ελέγχου τόσο της Boeing όσο και της FAA έχουν τραυματιστεί από τα όσα έχουν φέρει στο φως οι έρευνες των δύο δυστυχημάτων. 

Η FAA δεσμεύεται να παρουσιάσει ανάλυση ασφαλείας από ειδικούς 33 χωρών. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να πραγματοποιήσουν έξτρα ανεξάρτητο έλεγχο πριν δώσουν το πράσινο φως στα 737 Max. Παράλληλα έχουν υπογραμμίσει ότι θέλουν εγγυήσεις από την Boeing για επαρκή εκπαίδευση των πιλότων. 

Η αμερικανική εταιρεία από την πλευρά της έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση του λογισμικού και περιμένει την έγκρισή του. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα