Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 10:19
UPD:10:39

Fortius Finance: «Τα αποτελέσματα του 12μήνου θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και να επηρεάζουν θετικά την αγορά σε περίπτωση όμως σημαντικής υπέρβασης των εκτιμήσεων (σήμερα ανακοινώνονται αυτά των ΟΤΕ, Αγροτικής Τράπεζας, Γερμανού, Folli-Folie και Τράπεζας Κύπρου, ενώ αύριο αυτά των Εθνικής και Μαΐλλη), όπως και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που αναμένεται να ξεκινήσει ακόμα και αυτή την εβδομάδα με τη διάθεση ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ, γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με την πορεία του κλάδου των τραπεζών και του ΟΤΕ (χαμηλότερα των εκτιμήσεων) να καθορίζουν την φορά της κίνησης».

Euroxx «Με οριακά κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής για το γενικό δείκτη τιμών, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οι σταδιακές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εκπλήσσουν θετικά, οδηγώντας ορισμένους τίτλους σε νέα υψηλά και ελκυστικές αποτιμήσεις. Ο κλάδος των τραπεζών με κύριο πρωταγωνιστή την Τράπεζα Πειραιώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον την εβδομάδα που μας πέρασε. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν μικτές τάσεις για το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα αποτελέσματα του ΟΤΕ».

Praxis Securities: «Τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/27/1159327.htm ενδέχεται να οδηγήσουν την αγορά στο να παρουσιάσει αρνητικό πρόσημο κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ από την άλλη πλευρά αντίβαρο ενδέχεται να αποτελέσει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας λόγω των υψηλών προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί για την κερδοφορία του ομίλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/27/1159192.htm ».

Aspis Bank: «Μικτή εικόνα παρουσίασαν την Παρασκευή οι αµερικανικές µετοχές λόγω της αύξησης στις τιµές του πετρελαίου µετά την επίθεση σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία. Πάντως οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά σήµερα, ενώ ανάλογη πορεία αναµένεται να σηµειώσουν και οι ελληνικές µετοχές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα