«Πράσινο φως» για τρία έργα Στρατηγικών Επενδύσεων-ΣΔΙΤ

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 19:06
UPD:19:15
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δύο έργα Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Πρόκειται για: 

  • Την κατασκευή και λειτουργία καινοτόμου Πολιτιστικού και Εμπορικού Πάρκου Αναψυχής, της «ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ Α.Ε.», στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται προϋπολογισμός ύψους 69 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 950 θέσεις εργασίας.
  • Την κατασκευή τουριστικής εγκατάστασης 5 αστέρων της FRONTISA LTD, σε συνεργασία με την Grivalia Hospitality S.A., στη Μύκονο. Στο επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται προϋπολογισμός ύψους 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 132 θέσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη συνεδρίασε σήμερα και η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κι ο γ.γ. Ηλίας Γεωργαντάς, ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών Θανάσης Βούρδας κι ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Μαντζούφας.

Η Επιτροπή ενέκρινε το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών εστιών Πανεπιστημίου Κρήτης μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 180 εκ. ευρώ, που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, καθώς και την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τρία έτη για την κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη για την περίοδο λειτουργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα