Eυρωπαϊκές μετοχές: Διατηρήθηκε το ανοδικό momentum

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 19:04
UPD:19:06
REUTERS/STAFF

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος του εδάφους που είχαν χάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Παρά το αρχικό ράλι «ανακούφισης» που προκάλεσε η απόφαση των ΗΠΑ για προσωρινή άρηση των περιορισμών στην κινεζική Huawei, στη συνέχεια οι ευρωπαϊκές μετοχές μετρίασαν τα κέρδη τους.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,53%, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο επίκεντρο. Θετικά πρόσημα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,85%, αν και ενδοσυνεδριακα είχε άνοδο πάνω από 1%. Κέρδη 0,25% και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αν και οι εξαγγελίες Μέι έδωσαν ώθηση στη στερλίνα, μετριάζοντας τα κέρδη των βρετανικών μετοχών. Ενισχυμένος κατά 0,77% και ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Η είδηση ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα επιτρέψει προσωρινά στην κινεζική Huawei Technologies να αγοράζει αμερικανικά αγαθά για τη διατήρηση υφισταμένων δικτύων και να επιτρέπει αναβαθμίσεις σε συσκευές ήλθε ως ανακούφιση για τους επενδυτές, δίνοντας ώθηση στις μετοχές του ευρωπαϊκού κλάδου επεξεργαστών. 

Ο τεχνολογικός τομέας ανέκαμψε 1,6%, έχοντας χάσει τη Δευτέρα περίπου 3%. Οριακή άνοδος για τις μετοχές του κλάδου των τραπεζών, παραμένοντας όμως κοντά σε χαμηλά τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα