Sinosteel: Προς απόκτηση μεριδίου σε project στην Αυστραλία

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 07:44

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ πακέτο στο project σιδηρομεταλλεύματος της Grange Resources Ltd., στη Δυτική Αυστραλία, αντί του ποσού του 1,1 δισ. δολ., επιδιώκει να αποκτήσει η Sinosteel Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορεία σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας, με στόχο την εξασφάλιση των προμηθειών του συστατικού για την παραγωγή ατσαλιού.

Η Sinosteel βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση ποσοστού έως 70% στο project, το οποίο θα παράγει 6,6 εκατ. μετρικούς τόνους σιδηρομεταλλεύματος, σύμφωνα με τον Xiaofei Cui, διευθύνοντα σύμβουλο του σκέλους της Sinosteel στην Αυστραλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η συνεργασία με μικρότερους παραγωγούς, όπως την Grange, ενδέχεται να επιτρέψουν σε εταιρείες στην Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, να μειώσουν την εξάρτησή τους από την BHP Billiton, τη Rio Tinto Group και τη Cia. Vale do Rio Doce. Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος που αποτελούν περίπου τα 3/4 του παγκόσμιου εμπορίου, κέρδισαν πέρυσι αύξηση 71,5% των τιμών.

Αμετάβλητες παρέμειναν οι μετοχές της Grange στο 1,18 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, στη 1:38 μ.μ. Μέσα στο έτος μέχρι σήμερα, σημείωσαν απώλειες 19%, έναντι ανόδου 3% του δείκτη S&P/ASX 200.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα