Δυναμικό «παρών» της Bayer σε ημερίδα για την ελιά

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 16:10
UPD:16:14

Δυναμικό «παρών» σε πρόσφατη ημερίδα για την ελιά έδωσε ο τομέας επιστήμης γεωργίας της Bayer. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, στο Μεσολόγγι, με πρωτοβουλία του Agrotypos. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο  ενδιαφέρον παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής, αλλά και γεωπόνοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων προϊόντων φυτοπροστασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών  - επιστημόνων που κάλυψαν θεματικά όλες τις πτυχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην συγκεκριμένη καλλιέργεια. Συγκεκριμένα πήραν μέρος οι: δρ Επαμεινώνδας Παπλωματάς από το ΓΠΑ ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχείριση και αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου, ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπιση του δάκου, ο δρ Κων/νος Γιαννοπολίτης o oποίος μίλησε αναλυτικά για τις εξελίξεις και σύγχρονες τάσεις στη ζιζανιοκτονία και το πρώτο μέρος έκλεισε με την παρουσίαση της δρ Βασιλικής Μαυροειδή, συντονίστριας πειραματισμού της Βayer Hellas.

Η δρ Μαυροειδή παρουσίασε τους τομείς που δραστηριοποιείται η Βayer παγκοσμίως ως εταιρεία βιοεπιστημών και τόνισε πως η καινοτομία είναι στο DNA της εταιρείας. Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία επενδύει σημαντικά σε έρευνα και καινοτομία ώστε να φέρει στην αγορά προϊόντα και τεχνολογία αιχμής που συνδυαστικά προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στον Έλληνα παραγωγό.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας δόθηκε έμφαση στις καλλιεργητικές μεθόδους όπως κλάδεμα – λίπανση – άρδευση, θέματα που ανέλυσε με ιδιαίτερη επιτυχία δρ Πέτρος Ρούσσος και η ενότητα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κου Κων. Μέλλου για την αναγκαιότητα της οργάνωσης των ελαιοκαλλιεργητών οι οποίοι οφείλουν να λειτουργούν ως σύγχρονοι επιχειρηματίες.

Η έντονη διάδραση μεταξύ ομιλητών και συμμετεχόντων έδειξε την ανάγκη που υπάρχει για επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση από τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για την κατάρτιση σε νέες τάσεις προς όφελος της ελληνικής γεωργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα