Cable & Wireless: 3.000 απολύσεις στη Βρετανία

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 10:06

ΣΧΕΔΙΑ για τη μείωση 3.000 θέσεων εργασίας στη Βρετανία, μέσα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, μειώνοντας το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου το ήμισυ, θα προχωρήσει η Cable & Wireless Plc, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας.

Ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί από 2.500 έως 3.500, από τους πλέον των 5.500 που απασχολούνται σήμερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία είπε επίσης ότι θα μειώσει το προσωπικό της πλέον των 350 ανθρώπων το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Η μείωση, περιλαμβάνει και την Energis Plc μετά την εξαγορά.

Τον Νοέμβριο, η Cable & Wireless είχε πει ότι θα μειώσει το κόστος λειτουργίας της καθώς δυσκολεύεται να αναπτυχθεί στην αγορά της Βρετανίας, την οποία χαρακτήρισε «δύσκολη». Τον Αύγουστο προχώρησε στην εξαγορά της Energis, η οποία πρόσθεσε πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της British Broadcasting Corp. και της Tesco Plc, αλλά δεν βελτίωσαν την κερδοφορία της, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός από εταιρείες, όπως την Thus Plc οδηγούν χαμηλότερα τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Francesco Caio, που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, δεν θα αντικατασταθεί. Αντί της πλήρωσης της κενής του θέσης, η εταιρεία θα διορίσει διαφορετικούς επικεφαλής για τη Βρετανία και το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα