Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 10:06

Cable & Wireless: 3.000 απολύσεις στη Βρετανία

ΣΧΕΔΙΑ για τη μείωση 3.000 θέσεων εργασίας στη Βρετανία, μέσα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, μειώνοντας το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου το ήμισυ, θα προχωρήσει η Cable & Wireless Plc, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας.

Ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί από 2.500 έως 3.500, από τους πλέον των 5.500 που απασχολούνται σήμερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία είπε επίσης ότι θα μειώσει το προσωπικό της πλέον των 350 ανθρώπων το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Η μείωση, περιλαμβάνει και την Energis Plc μετά την εξαγορά.

Τον Νοέμβριο, η Cable & Wireless είχε πει ότι θα μειώσει το κόστος λειτουργίας της καθώς δυσκολεύεται να αναπτυχθεί στην αγορά της Βρετανίας, την οποία χαρακτήρισε «δύσκολη». Τον Αύγουστο προχώρησε στην εξαγορά της Energis, η οποία πρόσθεσε πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της British Broadcasting Corp. και της Tesco Plc, αλλά δεν βελτίωσαν την κερδοφορία της, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός από εταιρείες, όπως την Thus Plc οδηγούν χαμηλότερα τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Francesco Caio, που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, δεν θα αντικατασταθεί. Αντί της πλήρωσης της κενής του θέσης, η εταιρεία θα διορίσει διαφορετικούς επικεφαλής για τη Βρετανία και το εξωτερικό.