ΕΛΓΕΚΑ: Συμφωνία στη Ρουμανία με την Pangroup

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 10:40

Την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της εταιρείας Pangroup S.A. σε όλη τη ρουμανική επικράτεια ανέλαβε από το Φεβρουάριο του 2006 η Elgeka – Ferfelis Romania SRL, θυγατρική της EΛΓΕΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η Pangroup S.A. δραστηριοποιείται στο χώρο των αρτοσκευασμάτων, μπισκότων, σνακς και αλμυρών και διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στην Κραϊόβα.

Η Elgeka - Ferfelis Romania SRL ανέλαβε τη διανομή των εν λόγω προϊόντων προσβλέποντας - με την αξιοποίηση του εξειδικευμένου δικτύου που διαθέτει -στην καλύτερη παρουσία των προϊόντων στο χώρο των Super Markets και των μικρών σημείων πώλησης.

Εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της Elgeka - Ferfelis Romania SRL θα αυξηθεί κατά περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο συνεργασίας με την Pangroup S.A..

Παράλληλα, έληξε η συνεργασία της με την εταιρεία ARDEALUL. Η εν λόγω εταιρία παρήγε κονσέρβες κρεάτων και πουλερικών (πατέ) και η ELGEKA-FERFELIS ROMANIA SRL είχε συμβόλαιο διανομής για την αγορά της Ρουμανίας, πραγματοποιώντας τζίρο 8 εκατομμύρια ευρώ περίπου ετησίως.

Η εταιρεία ARDEALUL εξαγοράστηκε από την εταιρία ORKLA FOODS. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2006 έληξε η συνεργασία της με την εταιρεία CHIPITA. Η θυγατρική της ΕΛΚΕΚΑ προέβαινε στη διανομή των προϊόντων (διάφορα είδη κέϊκ) της CHIPITA στη Ρουμανία, πραγματοποιώντας τζίρο 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΓΕΚ



Σχολιασμένα