Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 07:01

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές, τις μεγαλύτερες, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τις πωλήσεις κατοικιών, που έδειξαν υποχώρηση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Rinker Group Ltd., κινήθηκαν πτωτικά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,9%, φθάνοντας στις 127,62 μονάδες στις 12:06 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από τις 17 Φεβρουαρίου. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν, κινήθηκαν πτωτικά.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,5% και ο S&P/ASX 200 Index στην Αυστραλία, σημείωσε απώλειες 0,9%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Ν. Κορέα, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index και ο Dow Jones Industrial Average, σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 101,7 αυτόν τον μήνα και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις κατοικιών από τους ιδιοκτήτες τους υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα