Ανάκαμψη στο Χ.Α.- ποιοι κλάδοι ξεχωρίζουν

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 14:45
UPD:14:48
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Παρά τους επίμονους διαξιφισμούς για τις προεκλογικές παροχές, το δημοσιονομικό χώρο και το πώς θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι σε όλα αυτά, οι αγοραστές δίνουν και πάλι το «παρών» ενθαρρυμένοι από τραπεζικές και επιχειρηματικές ειδήσεις, αλλά και από τη βελτίωση του κλίματος ανά την Ευρώπη. 

Στις 14:35 μμ ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,33% στις 733,5 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 31 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει επίσης κέρδη 1,4% με «οδηγό» την Εθνική Τράπεζα, που βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 4,5%, μετά την ενημέρωση των επενδυτών, σύμφωνα με την οποία στοχεύει σε δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 5% το 2022 από 41% στα τέλη του 2018.  

Στο σύνολό τους οι μετοχές των τραπεζών κινούνται σε θετικό έδαφος, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο +2,2%, την Eurobank με άνοδο 0,4% και την Alpha Bank με οριακά κέρδη. Στο +0,82% και η μετοχή της Attica Bank. 

Ωστόσο ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι αυτός που κλέβει την παράσταση. Τα μεγαλύτερα κέρδη (2,1%) καταγράφει εκείνος του πετρελαίου, ενώ παρόμοια άνοδο (2%) εμφανίζουν και οι κατασκευτές. Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει επίσης ο κλάδος προϊόντων προσωπικής φροντίδας με κέρδη 1,8%. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι κανένας κλάδος δεν παρουσιάζει πτώση. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα