Μπούντεσμπανκ: Οι δασμοί δεν θα κλείσουν το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 14:27
UPD:14:31
REUTERS/Hannibal Hanschke

Οι εμπορικοί πόλεμοι πληγώνουν την παγκόσμια οικονομία και παράγουν μόνο ηττημένους, χωρίς να μπορούν να περιορίσουν τις ανισορροπίες στο εμπορικό ισοζύγιο, υπογράμμισε ο Γενς Βάιντμαν.

Οι εμπορικοί πόλεμοι πληγώνουν την παγκόσμια οικονομία και παράγουν μόνο ηττημένους, χωρίς να μπορούν να περιορίσουν τις ανισορροπίες στο εμπορικό ισοζύγιο. Αυτό υπογράμμισε ο Γενς Βάιντμαν, στον απόηχο της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ- Κίνας, αλλά και εν αναμονή της μάχης που θα δώσει για να αποφύγει τους δασμούς στα αυτοκίνητα η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι υψηλότεροι βαθμοί θα μειώσουν τις ανισορροπίες στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών» σχολίασε ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Βundesbank) σε ομιλία του στο Αμβούργο. «Αλλά αυτές οι ελπίδες θα αποδειχθούν φρούδες, όπως δείχνουν οι αναλύσεις μας» πρόσθεσε. 

Ο Βάιντμαν, υποψήφιος να διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποίησε ακόμη ότι αντί να στηρίξουν την αμερικανική οικονομία οι δασμοί ενδέχετια να την θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο. 

«Θα ακολουθήσουν αντίποινα από άλλες χώρες» εξήγησε, και αυτό όπως είπε θα πληγεί τόσο η αμερικανική όσο και η παγκόσμια οικονομία. «Στους εμπορικούς πολέμους υπάρχουν μόνο χαμένοι» κατέληξε. 

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα