Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 09:52
UPD:10:19

Sarros Securities: «H πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board στις ΗΠΑ και η ανακοίνωση από μέρους της Google για επιβράδυνση των μεγεθών της το 2006 επέφεραν σημαντικές ρευστοποιήσεις στις αμερικάνικες αγορές. Επιπρόσθετα οι πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο κατέγραψαν πτώση και συνέτειναν στην καταγραφή απωλειών.

»Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντας αυτές των ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντικές απώλειες με πρωταγωνιστές τις εταιρίες ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Η ελληνική αγορά είχε έντονες διακυμάνσεις με την τελευταία ώρα και τις αγορές που έγιναν σε εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης να δίνουν θετική χροιά. Οι ανοδικές μετοχές υπερίσχυσαν των πτωτικών με την αγορά μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να έχει τις περισσότερες θετικές μετοχές.

»Για σήμερα αναμένουμε σταθεροποιητικές τάσεις παρά το θετικό των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας».

Praxis Securities: «Νευρικότητα αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφενός λόγω της σύγκρουσης αγοραστών και πωλητών που επικρατεί τις τελευταίες συνεδριάσεις στο ΧΑ και αφετέρου λόγω του αρνητικού κλεισίματος των κυριότερων διεθνών αγορών. Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να στραφεί στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας όπου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν δημιούργησε έκπληξη σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις».

Fortius Finance: «Ο τρόπος επαναφοράς του ΓΔ πάνω από την αντίσταση των 4.200 μονάδων δεν ικανοποίησε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, καθώς πραγματοποιήθηκε στο κλείσιμο. Μάλιστα η επιφυλακτικότητα του επενδυτικού κοινού αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, σε περίπτωση που η πορεία των ξένων δεικτών μεταβληθεί βραχυπρόθεσμα σε αρνητική, καθώς χθες βιώσαμε την πρώτη σημαντική πτώση.

»Ανησυχητικός παράγοντας είναι η πορεία της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ, όπου βάσει των τελευταίων στοιχείων κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, ενισχύοντας τους φόβους για σκάσιμο της «φούσκας» των ακινήτων. Από τη στιγμή λοιπόν που το “μαξιλάρι” της θετικής πορείας των ξένων δεικτών δείχνει προς στιγμή να χάνεται και στο εσωτερικό απουσιάζουν τα νέα εκείνα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ζήτηση (τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα».

Aspis Bank: «Τα µη ικανοποιητικά µακροοικονοµικά στοιχεία που δηµοσιεύθηκαν χθες στις ΗΠΑ σε συνδυασµό µε την πτώση της µετοχής της Google οδήγησαν σε σηµαντική διόρθωση τους αµερικανικούς χρηµατιστηριακούς δείκτες. Τα χρηµατιστήρια της ¶πω Ανατολής επηρεάστηκαν αρνητικά και θεωρούµε ότι παρόµοια θα είναι η αντίδραση και των ευρωπαϊκών αγορών. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η µετοχή της Εθνικής Τράπεζας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα