Κτηματολόγιο: Όλες οι προθεσμίες για δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν τυχόν κυρώσεις - Γιατί παραμένει χαμηλή η συμμετοχή στην εν εξελίξει διαδικασία κτηματ
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 11:54
UPD:11:54
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected] 

Παράλληλα ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών δεν έχει επαρκή ενημέρωση ή διαμένει στις πόλεις, μακριά από την περιουσία του. Ως αποτέλεσμα, ενώ οι προθεσμίες «τρέχουν», από τα 12.608.580 δικαιώματα της κτηματογράφησης που εξελίσσεται έχει συλλεχθεί περίπου το 15%.Το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό και σε αυτήν τη φάση κυριαρχεί η ανησυχία για την πορεία του έργου, τόσο στους υπεύθυνους του Κτηματολογίου όσο και στους αναδόχους που αναμένουν έσοδα από αυτό και έχουν επενδύσει για την ολοκλήρωσή του.

Προθεσμίες και κυρώσεις
Η παράταση των προθεσμιών, πέρα από τις προβλέψεις της νομοθεσίας, δεν θεωρείται από την Ελληνικό Κτηματολόγιο (η εταιρεία του Δημοσίου που υλοποιεί την κτηματογράφηση) και το υπουργείο Περιβάλλοντος ως λύση. Η πρόβλεψη για την αρχική συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι τρεις μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού που μπορούν να παραταθούν για άλλους τρεις (δίνονται συνήθως με δύο παρατάσεις του ενάμιση μήνα) και για τους κατοίκους εξωτερικού έξι μήνες που μπορούν να παραταθούν για άλλους τρεις. 

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα