Εισαγωγή της Asda στο χρηματιστήριο εξετάζει η Walmart

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 16:41
UPD:16:45
REUTERS/Phil Noble

Την είσοδο της βρετανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Αsda στο χρηματιστήριο εξετάζει η Walmart, ένα μήνα αφότου οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας άσκησαν βέτο στην προτεινόμενη συγχώνευση της Asda με την ανταγωνίστρια Sainsbury's.

Την είσοδο της βρετανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Αsda στο χρηματιστήριο εξετάζει η Walmart, ένα μήνα αφότου οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας άσκησαν βέτο στην προτεινόμενη συγχώνευση της Asda με την ανταγωνίστρια Sainsbury's. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Walmart International Τζούντιθ ΜακΚένα, ανέφερε σε πρόσφατη σύσκεψη με το προσωπικό της Asda ότι η Walmart -ο μεγαλύτερος όμιλος λιανικής στον κόσμο- ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας αρχικής δημόσιας εγγραφής «ώστε να ενισχύσουμε μακροπρόθεσμα τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες».

Είναι η πρώτη συζήτηση για το μέλλον της Asda από τότε που η βρετανική αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών «τορπίλισε» την προτεινόμενη συγχώνευση με τη Sainsbury's, με την κ. ΜακΚένα να αφήνει να εννοηθεί ότι οι προετοιμασίες για την αρχική δημόσια εγγραφή θα μπορούσαν να διαρκέσουν «χρόνια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα