Uber: Συνεχίζεται η κατρακύλα της μετοχής

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 15:29
UPD:15:38
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μετά το απογοητευτικό χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Παρασκευής, με τη μετοχή της να κλείνει με πτώση 7,6%, η Uber συνέχισε και χθες τον κατήφορο, χάνοντας πάνω από 5% στις συναλλαγές λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο μιας από τις πιο πολυσυζητημένες αρχικές δημόσιες εγγραφές των τελευταίων ετών, η Uber Technologies -η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών συνεπιβατισμού- διέθεσε προς πώληση 180 εκατ. μετοχές, σε τιμή 45 δολάρια ανά μετοχή. Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η μετοχή της δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το όριο των 45 δολαρίων, κλείνοντας με πτώση 7,6%, στα 41,57 δολάρια ανά μετοχή και παρά τα κέρδη των υπολοίπων μετοχών.

Η αρνητική πορεία αντικατοπτρίζει τις επιφυλάξεις των επενδυτών για το μέγεθος της αγοράς υπηρεσιών συνεπιβατισμού, όπως και διάφορους προβληματισμούς για τις δραστηριότητες της εταιρείας σε άλλους τομείς, όπως την επέκτασή της στη διανομή φαγητών και στα αυτόνομα οχήματα. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την κακή χρονική στιγμή, καθώς η εταιρεία -που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο - διέβη το κατώφλι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε μια εποχή που οι επενδυτές αποφεύγουν το ρίσκο. Αναλυτές όπως ο Ιγκάλ Αρούνιαν της Wedbush Securities προβλέπει υποχώρηση της μετοχής της Uber στα 65 δολάρια την επόμενη χρονιά.

Ανάλογη ήταν και η χρηματιστηριακή «σταδιοδρομία» της Lyft, βασικής ανταγωνίστριας της Uber. Η μετοχή της υποχωρεί 29% από τα επίπεδα του Μαρτίου, τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο, ενώ και χθες εμφάνιζε προσυνεδριακές απώλειες πάνω από 2%.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα