Swiss Re: Ρεκόρ καταιγίδων το 2005, μείωση κερδών

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 09:20

ΜΕΙΩΣΗ 41% σημείωσαν το 2005 τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο, Swiss Reinsurance Co., μετά τις απαιτήσεις ρεκόρ στις ΗΠΑ από τους τυφώνες και στην Ευρώπη από τις καταιγίδες.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,45 δισ. ελβετικά φράγκα (1,1 δισ. δολ.) ή 4,68 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, από 2,48 δισ. ελβετικά φράγκα ή 8 φράγκα ανά μετοχή το 2004, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Και οι 10 οικονομικοί αναλυτές δεν έκαναν σωστές προβλέψεις, καθώς εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα έφθαναν το 1,79 δισ. ελβετικά φράγκα.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Swiss Re είπε ότι οι συνολικές απαιτήσεις από τις φυσικές καταστροφές του τυφώνα «Katrina» θα ανέλθουν σε περίπου 2,3 δισ. δολ. το 2005. Τον ίδιο μήνα, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής ανακοίνωσε τη μεγαλύτερή του συμφωνία, ύψους 7,6 δισ. δολ. για την εξαγορά του τμήματος αντασφαλίσεων της General Electric Co. στις ΗΠΑ.

Η Swiss Re επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη της μετά την εξαγορά της GE Insurance Solutions στις ΗΠΑ, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα καταστήσει την Swiss Re τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου αντασφαλίσεων στον κόσμο, ξεπερνώντας την Munich Re.

H εξαγορά που απαιτεί ακόμη την έγκριση των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα