AirSea Lines: Ενδιαφέρον για τις άγονες γραμμές

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 09:29

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ της για τους προορισμούς των άγονων γραμμών εξεδήλωσε η AirSea Lines/Pegasus Aviation, εταιρεία υδροπλάνων η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα, υποβάλλοντας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης) και στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την πρόθεση εκτέλεσης από την 1η Απριλίου 2006 τακτικών πτήσεων.

Η ελληνοκαναδικών συμφερόντων εταιρεία πρότεινε οι πτήσεις να μην είναι επιδοτούμενες από το ελληνικό Δημόσιο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι προορισμοί των άγονων γραμμών ανακοινώθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. σύμφωνα με τον κανονισμό (Ε.Ο.Κ. αρ. 2408/92 του Συμβουλίου) και αφορούν δρομολόγια από Αθήνα προς Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα. Επίσης τη σύνδεση Ρόδος - Κως - Αστυπάλαια καθώς και Κέρκυρα - Ακτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της, η εταιρεία μπορεί να πετάξει αεροπλάνα με πλωτήρες, τροχούς και αμφίβια. Σκοπός της εταιρείας, επισήμανε, είναι να χρησιμοποιήσει και τους τρεις αυτούς τύπους αεροπλάνου, για τους οποίους έχει ήδη πιστοποιηθεί, ώστε να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων μικρών και μεγάλων νησιών και παραθαλάσσιων πόλεων, από λιμάνια και αεροδρόμια, ενώνοντάς τα αεροπορικώς μεταξύ τους και με τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κ.λπ.).

Εν τω μεταξύ, έως της 10 Μαρτίου η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τα πρώτα επίσημα δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Ιονίου με την Πάτρα.

ΦΑΝΗΣ ΖΩΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα