Πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 12:06

ΕΛΕΓΧΟΥΣ σε 25 πρατήρια καυσίμων και βυτιοφόρα διενήργησαν υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών από το Νοέμβριο 2005 μέχρι και σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού € 29.000, ενώ σε δυο περιπτώσεις οι υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Σε εννέα περιπτώσεις βρέθηκε περίσσευμα λίτρων στα βυτιοφόρα που πραγματοποιούν τις παραδόσεις, γεγονός που αποτελεί παράβαση του Νόμου, ενώ σε πέντε περιπτώσεις, κατά τη δειγματοληψία βρέθηκε το δείγμα μη κανονικό, νοθευμένο.

Επίσης, σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού € 56.555 για μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων.

«Είναι απαράδεκτο σε δύσκολους καιρούς, σαν και αυτούς που διανύουμε, κάποιοι να κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών και να ασεβούν σε βάρος του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

«Οι έλεγχοι αποτελούν μια από τις βασικότερες αρμοδιότητες της Νομαρχίας για την προστασία των πολιτών της και θα συνεχιστούν. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας, με τα λίγα μέσα και το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα